LLiga de Carreres Populars - Estiu 2024

Competition Data

 • Date: 23/07/2024
 • Running
 • Menorca
 • Time: 19:00
 • End Date: 14/09/2024
 • Registered:
 • Limit: 23/07/2024 15:00
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Route:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Detalle Participación
Puedes obtener un certificado de inscripción como justificante en caso de desplazamiento.
On-line
sign-up

Federation

Esta competición se rige por las normas de la Federación:

Federacio Atletisme Illes Balears

More competitions

Other competitions that may be of interest:
27/07/2024 | Mallorca

LLiga de Carreres Populars - Estiu 2024

Competition Data

Les carreres populars d’estiu a Menorca estan emmarcades dins la XXV Lliga de carreres d’estiu per a tothom, 2024 – Gran Premi Consell Insular de Menorca, que consisteix en una lliga per puntuació.

REGLAMENT XXV LLIGA DE CARRERES D’ESTIU PER A TOTHOM 2024.Les carreres populars d’estiu a Menorca estan emmarcades dins la XXV Lliga de Carreres d’Estiu per a tothom, 2024 – Gran Premi Consell Insular de Menorca, que consisteix en una lliga per puntuació.

Art 1. La Delegació a Menorca de la FAIB (Federació d’Atletisme de les Illes Balears), juntament amb el Consell Insular de Menorca i tots els ajuntaments de Menorca, organitza les Curses d’Estiu per a tothom 2024, que tenen un total d’11 proves més la final.

Art 2. Per participar i tenir coberta l’assegurança d’accidents esportius s’haurà de forma-litzar la inscripció obligatòriament a la Lliga de Carreres d’Estiu. Un cop formalitzada la inscripció per una cursa, no caldrà tornar a apuntar-se a la següent cursa que es vulgui participar.

Art 3. Al moment de formalitzar la inscripció  se li assignarà un número de dorsal i  hau-rà de conservar i mantenir el seu número per a totes les curses on participi. 

Art 4. La competició s’ha de fer d’acord amb la normativa de ruta de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears per a la temporada 2024.
Les proves seran les següents:
Calendari provisional:

 •  07  Jul       Festa esportiva 9 de juliol - Ciutadella      19:00 
 •  11  Jul       Sant Jaume - Es Castell                              19:00  
 •  15  Jul       Sant Martí  - Es Mercadal                            19:00   
 •  23  Jul       Sant Antoni – Fornells                                 19:00  
 •  26  Jul       Sant Cristòfol – Es Migjorn Gran                19:00  
 •  30  Jul       Sant Llorenç – Alaior                                    19:30    
 •  12  Ago     Sant Climent                                                   19:00
 •  19  Ago     Sant Bartomeu – Ferreries                            19:00   
 •  28  Ago     Sant Lluís                                                        19:00    
 •  02  Set      Festes Mare de Deu de Gràcia - Maó           19:00   
 •  09  Set      Festes de Cala’n Porter                                  18:30   
 •  14  Set      Final (Poble amb més participació)             18:00Art 5. Les categories de les carreres populars d’estiu a Menorca 2024 són les següents:
CATEGORIES


CATEGORIA ELIT: Engloba un conjunt de les categories (Sub-20, Sub-23, sènior i veterans); solament és obligatòria per a la categoria sènior (atletes federats), en les altres categories (sub-20, sub-23 i veterans) és de lliure elecció.
ATLETES NO FEDERATS: Els atletes no federats poden triar entre participar a la categoria popular, que engloba totes les edats (nascuts el 2006 i anteriors), o fer-ho a la categoria federada corresponent a la seva data de naixement.


Art 6. Dins les categories que figuren a la XXV Lliga de carreres d’Estiu per a Tothom 2024, cada organitzador (Ajuntament) pot establir les categories que cregui convenients per a cada cursa, sempre que ho comuniqui al jutge amb prou antelació.

Art 7. A cada cursa popular es poden donar diverses sortides depenent de les inscripcions realitzades i els recorreguts prevists per a cada categoria. El comitè de jutges de la prova ha de determinar les curses que es realitzen i quines categories hi participen d’acord amb les establertes per l’organitzador, i ho ha de comunicar 15 minuts abans de l’inici de les curses.
Es portarà a terme les curses amb el següent horari aproximadament de exemple:

 • - 1 cursa Sub-08       300 m Aprox       19:00h
 • - 2 cursa  Sub-10     500 m aprox    19:10h 
 • - 3 cursa  Sub-12      800 m aprox    19:20h 
 • - 4 cursa  Sub-14      1000 m aprox  19:30h
 • - 5 cursa  Resta categories  2000m-4000m aprox 19:50h 
 • Lliurament de Premis


Art 8. El recorregut de la prova serà el que determini l’organitzador de la cursa, i estarà marcat i tancat al trànsit en el moment de la prova.

Art 9.  Per les inscripcions es fomentarà el sistema on-line preferentment davant cap altre sistema. Igualment es podran realitzar inscripcions prèvies a la zona de Meta.
Els lliurament de dorsals es realitzarà fins a 30 minuts abans de l’inici de les curses, quan es rebrà un número de dorsal, que serà el mateix per a les dotze curses que hi ha programades. Aquest número serà personal i intransferible i serà el que identifiqui cada atleta a cadascuna de les curses en què prengui part. Una volta inscrit en una de les curses no serà necessari que es torni a inscriure a la següent cursa en què participi, sols haurà de portar el corresponent dorsal i recollir el xip per prendre-hi part.

9.1. Cada participant tindrà a la seva disposició 2 dorsals per a tota la lliga. En el moment que un participant sol·liciti un tercer dorsal haurà d’abonar l’import d’1 € en concepte de la despesa del dorsal.

Art 10.
Puntuació i classificació. Les classificacions s’efectuaran per temps i seran per categories i de caràcter individual, encara que es disputin dins la mateixa cursa.
10.1. El sistema de puntuació de la lliga a cada cursa és el següent:

 • 1. El primer classificat de cada categoria obté 10 punts, el següent 9 punts, el tercer 8 punts i així successivament fins al desè classificat, que obté 1 punt. Així mateix tots els atletes que finalitzin la prova obtenen 1 punt.
 • 2. La classificació final resultarà de la suma de les sis millors participacions obtingudes en qualsevol de les 11 primeres curses que hi ha programades durant l’estiu, més un punt extra per cada cursa en què es participi (a part d’aquestes sis), a més de la gran final (que es realitzarà al poble amb més participació i puntua doble), on es determinaran els guanyadors de cada categoria.
 • 3. En cas d’empat, comptarà la millor classificació obtinguda a la cursa final.


Art 11. Els premis que s’atorgaran són:
11.1. A cada cursa:

 • Obsequi als corredors i corredores d’acord amb els criteris de l’organització de la cursa (ajuntament).

11.2. A la cursa final de la XXV Lliga de carreres d’Estiu per a Tohom 2024:
Per poder optar a premi, s’ha d’haver participat en un mínim de tres curses a més de la final.

 •  Premi al primer, segon i tercer classificats (femení i masculí) de totes les categories: Baby, Sub-08, Sub-10, Sub-12, Sub-14, Sub-16.
 •  Premi especial per sorteig entre els atletes nascuts entre l’any 2007 i 2014 que hagin participat en un mínim de sis de les onze primeres curses populars que hi ha programades, que consistirà en dues bicicletes de muntanya (una per a participants masculins i una altra per a participants femenines).
 •  Premi especial per sorteig entre els atletes nascuts l’any 2004 i anteriors que hagin participat en un mínim de sis de les onze primeres curses populars que hi ha programades, que consistirà en un viatge per a una persona i un acompanyant a la Mitja Marató Internacional de Palma, amb inscripció inclosa per participar-hi (l’acompanyant no gaudirà de la inscripció). 
 •  Premi especial a tots els participants que disputin totes les proves de la XXV Lliga de Carreres d’Estiu per a Tothom 2024.
 •  Premi especial per sorteig de dues inscripcions a la XIV Mitja Marató Illa de Menorca, que es durà a terme durant el mes de novembre, per als participants nascuts a l‘any 2007 i anteriors.
 •  Deu inscripcions a la XV Cursa Popular Illa de Menorca, que es durà a terme durant el mes de novembre, per als participants nascuts a l’any 2007 i anteriors. El sorteig es realitzarà l’11 de setembre, coincidint amb la final de la lliga.


Art 12. Seguretat 11.1. Cada organitzador ha de vetlar per la seguretat de la prova, que estarà coberta per les autoritats competents del lloc de la prova (Policia Local, Guàrdia Civil de Trànsit, etc.). La prova també ha de disposar dels serveis d’assistència sanitària necessaris. 11.2. La FAIB es fa càrrec que cada corredor disposi d’assegurança d’accidents esportius.

Art 13. El control de la prova és a càrrec del comitè de jutges de la FAIB, que són els encarregats del control i de les classificacions oficials de la prova.

Art 14. El sistema de cronometratge es realitza mitjançant ChampionChip, que EliteChip posa a disposició dels participants. En el moment de formalitzar la inscripció s’entrega un xip de color blanc conjuntament amb el dorsal. Aquest xip és el que identificarà el corredor a cada cursa i s’ha de col·locar a la vamba amb brides, veta adherent o els mateixos cordons de les vambes. La col·locació incorrecta del xip o no passar per damunt de les estoretes lectores implica no figurar en les classificacions.

14.1. Tots els xips de color blanc s’han de retornar un cop finalitzada cada cursa per poder activar-los de nou per a la competició següent. En la propera cursa popular en què es participi únicament caldrà anar-lo a cercar a la taula d’inscripcions, on estaran ordenats i classificats per poder utilitzar-los de nou.

14.2. La pèrdua o no retornar el xip implica abonar 9 € en concepte del cost del xip.

Art 15. Per a totes les situacions no previstes en aquesta normativa s’ha de prendre com a referència la normativa de ruta de la FAIB.

Art 16. Totes les reclamacions que s’efectuïn han d’anar acompanyades d’un dipòsit de 60€ i s’han d’efectuar per escrit i en un termini màxim de 30 minuts, comptadors a partir del moment que es publiquin els resultats oficials. En el cas que la reclamació no fos vàlida el reclamant perdrà els doblers dipositats.

Art 17. El simple fet de prendre part a la prova implica la total acceptació de les presents normes, així com d’altres disposicions que per qualsevol causa pugui determinar l’organització. L’organització no es fa responsable de totes les situacions o actuacions que puguin succeir fora de la seva competència o de les quals no sigui responsable directa.
Per a més informació sobre curses a Menorca adreçau-vos al web de la Federació d’Atletisme: www.faib.es  , la d’EliteChip: www.elitechip.net  o a www.menorcailladelesport.com .

Warning Elitechip Queries!
Elitechip is not constantly checking Facebook conversations. If you have any questions or queries regarding the competition or other issue, please use the Contact Form so we can reply you in the shortest possible time.
Publicidad
Peugeot
© Elitechip, 2008-2024, All rights reserved
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net