XXIV Pujada a la Mola 2022

Detalle de la Competición

 • Fecha: 12/10/2022
 • Running
 • Formentera
 • Población: La mola
 • Hora: 10:30
 • Inscritos:
 • Límite: 11/10/2022 13:00
 • Derechos:
  Tabla de precios
Mi Participación
Todavía no te has inscrito a esta competición. En esta sección se mostrará la información sobre tu participación en esta competición.
Detalle Participación
Recorrido:
Chip:
Inscripción
Te inscribiste a esta competición el %s
Diploma Finisher
Descargar diploma de participación

Más Competiciones

Otras competiciones que pueden ser de tu interés:
07/04/2023 | Mallorca
26/02/2023 | Mallorca

XXIV Pujada a la Mola 2022

Detalle de la Competición

XIV PUJADA A LA MOLA 2022

PRESENTACIO

La prova anomenada "XXIV PUJADA A LA MOLA 2022', se celebrarà a Es Calé de Sant Agusti, localitat de Formentera el dimecres 12/10/2022 a les 10:30 h. Es tracta d'una prova d'atletisme de muntanya d'aproximadament 9;5 km de distància i FEDERADA a la FAIB.

L'ünica motivació a l'organització d'aquesta prova és exclusivament la de promocionar i proporcionar proves d'atletisme i l'esport en general dintre de la societat, ja que pensem que afavoreix les relacions social i la salut fisica i mental dels practicants, sobretot en els participants més joves. En cap moment i en cap de les entitats organitzadores , Grup Esportiu Espalmador i Consell Insular de Formentera i Comissiô de festes del Pilar de La Mola existeix una intenciô de benefici econòmic en l'organització d'aquest esdeveniment.

Les sortides s'aniran donant successivament a partir de les 10:30 hores per categories i modalitats segons les distàncies.

La recollida de dorsals es farà a partir de les 9,00 h del mateix dia de la prova a la linia de SORTIDA a l'aparcament d'Es Calé de Sant Agusti.

Podran prendre part a la cursa totes aquelles persones que ho desitgin, segons els limits d'edat que s'estableixen per cada categoria.

El control tècnic de la prova anirà a càrrec del Grup Esportiu Espalmador, amb l'obligació dels esportistes d'acatar les seves ordres, aixi com aquelles ordres que provinguin de part de qualsevol dels col•laboradors que participin amb l'organització de la cursa com poden ser: protecciô civil, policia municipal, Assistència sanitària o voluntaris correctament uniformats.

HORARIS I DISTANCIES.

L'horari previst per la sortida de la prova es a les 10:30h, per facilitar aixi el desplaçament dels corredors que provinguin de qualsevol altre lloc que no sigui l'illa de Formentera .

Per tant els horaris de les sortides son .

 • 10:30 h Sortida Absoluta Pujada a la Mola 9,5 Km aproximadament (CATEGORIES JUNIORS I SUPERIORS)
 • 10:30 h Sortida Cadet i Juvenil 4 km
 • 11 :45 h Sortida categoria Baby (recta de 100 m)
 • 11 :50 h Sortida categoria Iniciaciô (recta de 200 m)
 • 11 :55 h Sortida Categoria Benjami (1 volta de 500m a circuit tancat)
 • 11 :25 h Sortida Categoria Alevi (2 voltes de 500m a circuit tancat) d'aquest document,

L'organització se reserva Ia possibilitat de canviar, avançar o retardar els horaris per imprevistos que així ho obliguin.

TRANSPORT I SERVEIS.

L'organització posa a disposició dels atletes un servei d'autocar gratuit des del port de Formentera fins Ia sortida a Es Caló de Sant Agustí i tornar.

Els horaris de recollida son:

 •       09:10h port de Ia Savina — Es Caló de Sant Agustí. (Barca de les 08:00 de Eivissa)
 •      12:45 Es Caló de Sant Agustí— Port de La Savina.

Els competidors obtindran un descompte en el trajecte amb Ia companyia Balearia presentant el resguard d'inscripció a les taquilles corresponents. El telêfon d'informació de les taquilles es 971 190 269.

L'horari de finalització per els atletes de Ia prova de 8,5 km està previst a les 12:00h o en cas de retràs de Ia sortida per qualsevol motiu, es donarà per tancada Ia prova 1h i 20' després de l'hora de inici.

L'organització interpreta que el temps establert es suficient per finalitzar Ia prova, ja que es tracta d'una prova atlética on l'objectiu dels participants es acabar el recorregut en el menor temps possible.

A partir de les 12:15 hores o d'I hora i 45 minuts des de l'hora de sortida, Ia prova de 8,5 km es declararà finalitzada, per tant tots aquells corredors que encara es trobin en competició seran desqualificats, i l'organització a partir d'aquest moment no es farà responsable dels danys físics o psíquics que puguin patir.

L'organització disposarà de voluntaris motoritzats que a l'hora de finalització de Ia prova recorreran íntegrament el recorregut recollint als corredors desqualificats que per diferents motius no hagin pogut finalitzar Ia prova en el temps establers i seran portats al punt de Sortida/Arribada per que així no estiguin exposats als perills que es puguin trobar realitzant Ia prova en solitari sense cap control de seguretat.

CATEGORIES I DISTANCIES.

 •     VETERANOS A: Des del dia que compleixin 35 anys. 8,5 km.
 •     VETERANOS B: Des del dia que compleixin 50 anys. 8,5 km.
 •     SÉNIOR: Els atletes que a l'any compleixin els 23 anys o mes. 8,5 km.  
 •     PROMESA: Els atletes que a l'any compleixin els 20, 21 i 22 anys. 8,5 km.
 •     JÚNIOR: Els atletes que a l'any compleixin els 18 0 19 anys. 8,5 km
 •     JUVENIL: Els atletes que a l'any compleixin els 16 0 17 anys. Pujada de 4 km.
 •     CADETE: Els atletes que a l'any compleixin els 14 0 15 anys. Pujada de 4 km.
 •     INFANTIL: Els atletes que a l'any compleixin els 12 0 13 anys. Circuit de 1000 m.
 •     ALEVINS: Els atletes que a l'any compleixin els 10 0 1 1 anys. Circuit de 1000 m.
 •     BENJAMÍN: Els atletes que a l'any compleixin els 8 0 9 anys. 500m (1 volta a circuit tancat).
 •     INICIACIÓ: Els atletes que a l'any compleixin 6 0 7 anys. 200m (recta a meta).
 •     BABY: Els atletes de 5 anys o menors. 100m (recta a meta).

INSCRIPCIONS I DORSALS.

Les inscripcions estan obertes fins al dimarts 11 d'octubre del 2022 a les 13:00 h

Lloc d'inscripcions: WWW.ELITECHIP.NET

Totes les proves aniran controlades i cronometrades per el sistema de cronometratge amb Xip.

 • Els participants de categoria superior a JUNIOR (inclosa) que corrin la distancia de 8,5 km hauran de pagar una quota d'inscripció de 10€.
 • Les categories menors de edat que son: Baby, iniciació, Benjamin, Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil tindran la participació GRATUITA a la prova.

El Grup Esportiu Espalmador organitza la XXIV Pujada a la Mola 2022 amb la col•laboració del Consell Insular de Formentera i de la Comissió de festes del Pilar de la Mola de forma altruista, per tant l'únic interés possible ha de ser el de la promoció de l'esport per la seva importància a nivell físic, psíquic i social per els més joves. Consideram que amb aquesta participació gratuita ajudam als futurs esportistes i a les seves famílies a la integració en aquest món .

 • Els socis del Grup esportiu Espalmador, club organitzador de la cursa tindran un descompte del 50% i la quota d'inscripció a la prova serà de 5 € per els majors de 18 anys.
 • El preu de les inscripcions in situ, el mateix dia de la cursa, serà de 15 € per tots/es els/es participants majors de 18 anys, incloent els socis del club organitzador, Grup Esportiu Espalmador.

RECLAMACIONS.

Les reclamacions s'hauran de fer a la organització abans de 60 minuts des de la finalització de la cursa i hauran d'anar acompanyades d'un pagament de 100 €, resguard de la inscripció i document nacional de identitat.

NOMÉS PODEN PRESENTAR RECLAMACIONS ELS MAJORS DE 18 ANYS. Els participants menors de la edat obligatôria hauran de presentar-se acompanyats d'un major acreditat.

CIRCUIT.

Se recomana la utilització de CALCAT ADEQUAT per camins de MUNTANYA, camins empedrats i de terra, desnivells importants d'altitud tant en pujada com en baixada, possibilitat de terra i roca humida o mullada, etc.

EL RECORREGUT És EL MATEIX QUE EN EDICIONS ANTERIORS, AMPLIAT A LA PART DE DALT DEL PILAR DE LA MOLA, ARRIBANT FINS A SA TALATASSA. EN TOTAL KM APROXIMADAMENT.

El circuit transcorrerå amb comenqament i final a Es Calö de Sant Agusti, i es tracta de recörrer l'antic cami de La Pujada a la Mola, conegut també com Cami Romå, més una volta a un circuit a La Mola que arriba fins a Sa Talaiassa,

META VOLANT 0 CONTROL DE TEMPS A LA PART MÉs ELEVADA DEL RECORREGUT (SA TALAfASSA).


L'objectiu d'aquesta incorporaciö és tornar a l'esséncia de la prova que era incentivar la PUJADA a La Mola, és a dir l'ascens del recorregut. En aquest sentit se farå una BONIFICACIÖ en forma de temps bonificat als 3 primers/es en coronar l'ascens, tant en categoria FEMENINA com MASCULINA. Aquesta bonificaciö sera:

 •       15 segons al ler/a classificat/da.
 •       10 segons al 2on/a classificat/da.  5 segons al 3er./a classificat/da.

RECORREGUT PER TRAMS.

Amb sortida a Es Calö de Sant Agusti, el primer i darrer km de la prova de 9,5 son de fåcil cårrer ja que es tracta de cami consolidat i suficientment ample fins arribar a l'Hotel Entrepins i Apartaments Entrepins, per on agafarem el Cami Romå o Camni de Sa Pujada i comenqarem l'ascens a La Mola.

Al km 4 hi haurå l'Avituallament liquid. Arribem a l'encreuarem amb la carretera PM-82, la que creuarem per sota, es a dir pel tünel de desaigüe que te una amplada i seguretat suficient per no patir per la integritat dels/de les participants.

Iniciarem un recorregut per camins totalment consolidats de terra i amples, arribant a la part més elevada de La Mola (Sa Talarassa), a on tindrem el control de temps o meta volant, així com un avituallament, seguint el circuit arribarem de nou al pas soterrani de l'encreuament amb la carretera PM 820 i començar el descens pel camí romà fins a Es Caló de Sant Agustí, on se troba l'arribada.

Aquí veiem el recorregut complet:

Les categories Cadet i Juvenil sortiran des d'Es Caló de Sant Agustí, agafant el Camí Romà fins a la meitat de la pujada, se desviaran cap al Dipàsit de l'aigua i tornaran a agafar el Camí Romà per baixar de nou fins a Es Caló de Sant Agustí, complint així un recorregut de 4 km.

 

SEGURETAT DE LA PROVA.

Totes les distancies de la jornada esportiva, tant els que corresponen a les sortides de les categories més menudes com el de la sortida de 9,5 km estaran tancades al trànsit durant tot el transcurs de la prova, encara que només el primer i el darrer km de la prova transcorrerà per zona transitable per vehicles.

Les proves aniran obertes i tancades per voluntaris del Grup Esportiu espalmador, i disposarem d'una ambulància amb equip d'assistància complet connectada en tot moment amb els vigilants del circuit per si hagués cap accident, els afectats puguin ser ràpidament assistits per personal adequat.

Així mateix hi hauran membres de la patrulla de Protecció civil i voluntaris de l'organització controlant les entrades i sortides de vehicles que puguin haver durant tot el llarg del circuit.

El circuit estarà degudament senyalitzat amb cartells de "prova esportiva" on s'especificarà el dia i l'hora de la prova. Els punts de més perill d'accident o confusió seran indicats si fos necessari amb fletxes o voluntaris dirigint als corredors en la direcció correcte de la prova.

Els col•laboradors i encarregats del control de la prova aniran degudament uniformats amb armilles reflectants per tant de no confondre als corredors.


L'organització no es fa responsable dels danys morals o materials que puguin sofrir els participants acreditats, abans o durant la prova. En tot cas, peró, es prendran les mesures necessàries per el millor desenvolupament de la cursa, posant al servei dels corredors, policia local, una ambulància, voluntaris del Grup Esportiu Espalmador, assegurança privada per els corredors i assistência medica si fos necessari.

La seguretat de la cursa inclou avituallament líquid i sólit per totes les proves de qualsevol de les distancies.

A la prova de 9,5 km hi haurà avituallament a la sortida i al km 5 de la cursa i avituallament líquid i sàlit a la Meta, així els corredors/es podran hidratar-se abans i durant la prova si ho desitgen.

Se recomana la utilització de CALCAT ADEQUAT per a camins de MUNTANYA, camins empedrats i de terra, desnivells importants d'altitud tant en pujada com en baixada, possibilitat de terra i roca humida o mullada, etc.

PREMIS.

L'organització lliurarà trofeus als tres primers classificats masculins i femenins de cada categoria. ELS PREMIS NO SON ACUMULATS.

Amb la inscripció a la prova l'organització suposa que els esportistes llegeixen, comprenen i per tant accepten aquest reglament.

En cas de dubte l'organització es reserva el dret de Ia Iliure interpretació d'aquest reglament si fos necessari.


L'esperit esportiu i Ia promoció de l'atletisme dintre dels corredors populars i dels esportistes més petits, és el que inspira Ia convocatória d'aquesta prova. Els participants que manifestin un comportament antiesportiu o antisocial abans, durant o immediatament després de Ia prova, seran desqualificat de Ia prova per l'organització i exclosos de Ia classificació i per tant de l'entrega de trofeus si així ho considera oportú l'organització.

Francisco Javier Enguix Torres

Técnic Área d'Esports

Consell Insular de Formentera

Formentera

¡¡ Advertencia Para Consultas a Elitechip !!
Elitechip no revisa constantemente las conversaciones de Facebook. Si tienes alguna duda o consulta respecto de la competición u otro tema, por favor utiliza el Formulario de Contacto así te podremos atender en el menor tiempo posible.
Publicidad
© Elitechip, 2008-2023, Todos los derechos reservados
Elitechip, S.L. B57506149 - info@elitechip.net