Federacio Atletisme Illes Balears
Prova inclosa en la 4a Lliga Elitechip - SIMPLE
El Col·legi La Salle Maó té com a objectiu dins el seu Pla de Millora del seu Sistema de Qualitat l’organització d’un projecte d’una carrera popular benèfica amb la ONG Proideba.
Aquest projecte està aprovat per l’Equip Directiu del Centre La Salle de Maó i està immers dins del Projecte La Salle Menorca.
Es sol·licitarà col·laboració dels altres institucions públiques i privades de la població.
La cursa de categories escolars es desenvoluparà en el pati de l’escola i la resta de categories dins un circuit urbà d’uns 7000 metres aproximadament.
2) OBJECTIUS:
-Que la població de Maó pugui gaudir d’una prova de fons que molts de corredors menorquins troben a faltar a la nostra ciutat.
- Sensibilitzar i animar a la participació d’una carrera solidària amb l’objectiu d’ajudar al que més ho necessiten.
-Sensibilitzar de la importància dels beneficis que aporta la pràctica de l’activitat física des de els punts de vista de millora de la condició física i salut, i de les relacions socials.
3) ORGANITZA:
Col·legi La Salle i Proideba i Ajuntament de Maó.
4) PROIDEBA:
Proideba (Promoció i desenvolupament a Balears)és una fundació dels centres La Salle. L’àmbit d’actuació són les Illes Balears. Forma part de la central PROYDE que es troba a Madrid.
L’objectiu final és l’ajuda al Tercer i Quart Món.
Tot va començar per l’interès que existeix als centres La Salle: educar en la justícia i la solidaritat. Volem:
· Sensibilitzar les persones del nostre entorn.
· Cooperar mitjançant programes i projectes de desenvolupament amb els països del Sud.
· Establir programes d’ajuda per a necessitats del Quart món (exclusió social, defensa dels drets dels infants i de la dona...).
· Impulsar i coordinar el voluntariat.
· Col·laborar amb altres ONGD: formem part i participem en el Fons Menorquí de Cooperació
El nostre lema es:
“Molta gent petita fent moltes coses petites, en molts llocs petits, poden canviar el món”.
Proideba treballa als centres La Salle de Manacor, Inca, Pont d’Inca i Palma (Mallorca); Alaior i Maó (Menorca), i també en la comunitat d’Eivissa. Arribem a sensibilitzar a més de 4.500 alumnes i famílies. Som més de 300 educadors generant reflexió, coneixement i ajudes econòmiques per a posar en marxa projectes educatius i sanitaris. A més a més hem enviat en programes d’estiu a més de 40 voluntaris per a treballar sobre el terreny. Algun d’ells han estat voluntaris de llarga durada.